A Világ Legjobb Filmjei 2014

  1. A világ legjobb filmjei 2014 sur le site
  2. 2014 legjobb filmjei (Santino) - Filmbook

Egy furcsa komikus rezonancia megfogalmazása mellett ez a fekete vígjáték egy feltűnő és elképesztő eredmény az argentin filmgyártáshoz.

A világ legjobb filmjei 2014 sur le site

Ahogy 2014 zárul, összeállítunk egy listát az év legjobb 10 filmjeiről, és megünnepeljük a tehetség és a kreativitás kiemelkedő szélességét, melyet a filmipar veszít. A független mûvészeti filmektõl a többmillió fontos funkciókig, például Lengyelországtól a Fülöp-szigetekig, Törökországig és Argentínáig a világmûvészet kulturális sokszínûsége olyan lenyûgözõ, mint valaha, és minden bizonnyal érdemes megjegyezni. Boyhood | USA Richard Linklater korai epikusja az év egyik legérdekesebb filmje. A " Boyhood" című filmjével 12 év alatt forgatott egy lenyűgöző filmelőadást - a közönség szó szerint követ egy fiatal Ellar Coltrane-t, aki felnőtt a kamerán. A film költői naturalizmusa feltárja az ifjúság jelentését, örömeit és buktatóit, különös tekintettel az elvált szülőkre vonatkozó kapcsolatra, amelyet Ethan Hawke és Patricia Arquette ábrázol. A film végső soron a gyermekkori emlékezetben lenyűgöző pillanatfelvétel, és új perspektívákat kínál a saját múltbeli tapasztalatainkról. Ida | Lengyelország Pawel Pawlikowski Ida igazgatója elszabadult a Sundance Filmfesztiválon, és bemutatja Anna egy árvának egy kolostorban felvetett történetét, és felkészül a vallási fogadalmak elfogadására.

Legjobb jelenet: A stáblista előtti hátborzongató pillanat. További filmek, amiket még szerettem idén, sorrend nélkül: John Wick Augusztus Oklahomában Káprázatos holdvilág Grand Hotel Budapest Piszkos pénz Lego kaland Eszeveszett mesék 12 év rabszolgaság A külön díjat pedig az év leggyönyörűbb filmjéért Hayao Miyazaki Szél támad című lenyűgözően szép animéje kapja, ami maga a nagybetűs művészet, és ha igazán jó ízlésem lenne, felkerült volna a toplistára is. A legjobb csak dvd-n, bd-n megjelent filmek: Jersey Boys Clint Eastwood egy film erejéig átment Martin Scorsesebe, woodyallenesen kibeszéltette szereplőit a cselekményből, és közben a rá nem jellemző önreflektív elemekkel dúsította fel ezt a korfestésben, illetve drámában egyaránt erős életrajzi filmet. Nem a legnagyobb alkotása, de üde színfolt a pályáján, még annak ellenére is tudtam szeretni, hogy ki nem állhatom ezt a fajta zenét. Időhurok Egy igen egyedi, nagyon fordulatos és érdekes időutazós thriller, ami rengeteg meglepetést tartogat, de a legnagyobb poén talán mégis csak az, hogy a film nagy részében mindössze két ember beszélget egymással.

Mr. Turner Anglia Featuring a fantasztikus Timothy Spall, mint az excentrikus brit festő, JMW Turner Mr. Turner feltárja a művész életének utolsó 25 évét. Mind a nyilvánosság, mind a királyi család által ünneplett és megvetett, a festő belső világa ki van téve az általa tartott társaság, szexuális kizsákmányolása és apja mély halálának. Akár egy művészet kedvelője vagy sem, ez a funkció szenzációs előadásokat és kiemelkedő profilját nyújtja Nagy-Britannia egyik csodálatos tájművészének, amely a nézők új perspektíváját nyújtja az ember számára az állvány mögött. Norte, A történelem vége Fülöp-szigetek Azok, akik képesek elviselni ezt a 4 órás funkciót, minden bizonnyal jutalmat fognak kapni egy emlékezetes és vizuálisan drámai vizuális élménnyel. Írta: Lav Diaz, Norte, a történelem vége, Luzon északi Fülöp-szigeteki központja, ahol egy törvény-iskolai lemorzsolódás szörnyű gyilkosságot követ el, és egy családi ember az élethelyzetet helyettesíti, egy szerető feleséget hagy maga után két gyermeküket.

Remek film, mindenképpen ajánlatos tenni vele egy próbát. Mondjuk időhurok az pont nincsen benne. Az első igazi nyár Jelenkorunk kiemelkedő színvonalú coming of age filmjeinek egyik legjobb darabja. A félénk, elnyomott kissrác egy víziparkban talál munkát, ahol a halál laza, iszonyatosan jóarc Sam Rockwell veszi a védőszárnyai alá. Aztán történnek a megszokott dolgok, de nyálmentesen, és nagyon jó hangulatban. Ráadásként Steve Carell egy igazi pöcs a mostohafater szerepében. A rajtaütés 2 A film nem igényelt volna egy ilyen komplexnek szánt, ámde klisés történetet ugyan, de az akciójelenetek nagyjából kenterbe vernek mindent, amit valaha láttunk harcművészeti téren. Lehengerlő erő, intenzitás, brutalitás és lendület. A legtöbb filmet pár hónap alatt elfelejtjük, viszont A rajtaütés 2 minden egyes összecsapására úgy emlékszek, mintha csak tegnap láttam volna. Super A galaxis őrzői sikerére volt szükség ahhoz, hogy a rendező, James Gunn a szuperhősöket relativizáló, kisköltségvetésű remekműve végre-valahára, 4 év után megjelenhessen nálunk.

2014 legjobb filmjei (Santino) - Filmbook

  • Terrán generon napelemes tetőcserép ar 01
  • A maszk teljes film magyarul
  • Orsóféreg kutyáról emberre. Miért kell komolyan venni a parazitákat?
  • 125 ccm motor fenntartási költségek 5
  • Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek
  • A világ legjobb filmjei 2014 sur le site
a világ legjobb filmjei 2014.2

Rendkívül intelligens előadásokkal ez egy lenyűgöző bejegyzés. Leviathan | Oroszország Az elismert Andrey Zvyagintsev rendezte, egy orosz tengerparti városra összpontosít, és a kortárs oroszországi korrupció és megfélemlítés szörnyű ábrázolása. Kolya után, aki kénytelen harcolni a korrupt helyi polgármesterrel a bíróság előtt, felszólítja Dmitri nevű ügyvédet, hogy támogassa ügyét. Felfüggesztve, rendkívüli képekkel és csodálatos drámai hangulatával a Leviathan egy végtelen ambíció filmje, amely kihívja a mai politikai és társadalmi határokat, és rávilágít arra, hogy egy férfinak fel kell állnia egy szörnyeteg állapotára. Vad mesék | Argentína Damián Szifrón, az argentin filmgyártó 2014-es beiktatása különféle történetek gyűjteménye, amely drámai kommentárokat állít össze szülőföldjének és a kiválasztott egyének társadalmi helyzetének szembesítésével. A Wild Tales egy film a szerelemről, a megtévesztésről, a kísérteties múltról és a mindennapi életben elkövetett látványos erőszakról. Hat rövidfilmet tartalmaz, az emberi sebezhetőség és az emberek kiszámíthatatlan sorsának - a mélyen és filozófiai módon - azonos módon történő feltérképezése.

Barátai nagy ívben kerülik, az orvosok pedig... több»

Legjobb jelenet: Higanyszál magánszáma. Sráckor Nem feltétlen értek egyet azzal a könnyed világszemlélettel, amelyet ez a mozi képvisel, sőt nem is tartom annyira természetesnek, amennyire mások, de ez előtt az egyedülálló, monumentális kísérlet előtt mindenképpen térdre borulok. Az sem elhanyagolható persze, hogy közel 3 órás a film, nem történnek benne igazán nagy dolgok, mégis teljesen magával ragadott. Legjobb jelenet: A SUM 41 betétdala a kertes jelenetnél. Csillagok között Christopher Nolan filmjei ritkán kerülnek ennyire hátra a toplistákon, talán nem is véletlen, hogy annyian vitatják ezt a mozit. Számomra mégis az év egyik legnagyobb, de mindenképpen a leginkább lenyűgöző élménye volt. Hans Zimmer csodálatos zenéje, a gyönyörű látványvilág, a drámai csúcspontok és a remek színészek felejthetetlen egységbe forrtak össze. Legjobb jelenet: A fekete lyuk elnyeli az űrhajót. A galaxis őrzői Ez a mozi olyan gigantikus hype-ot kapott, hogy rengeteg ember csalódott benne, de én már valahogy ezeknek nem tudok annyira bedőlni.

(Ugyanitt köszönettel várjuk a szöveges értékeléseket. ) Az adás korlátozott ideig innen le is tölthető. Az epizódban megemlített filmek: 22 Jump Street - A túlkoros osztag A Babadook A csend képe A csodálatos Pókember 2.