E10 Üzemanyag Opel Astra G

Itt láthatjuk az adott évjárathoz tartozó motorokat, és hogy azzal kompatibilis-e az új üzemanyag. Így például pár kattintás alatt kiderül, hogy az első esztergomi Swift hiba nélkül üzemeltethető E10-zel. Némi plusz infót is kaphatunk, ebben az esetben éppen arról, hogy a '88-'92 között gyártott autókat is már az E10 szerint állították be. De ugyanebben a rendszerben vizuálisan is megkapjuk a piros X-et az említett Golf 1. 6 FSI modellek neve mellett. Nem kell aggódniuk a Focus tulajdonosoknak, ahogy a hazai autósok nagy részének sem Fontos persze észben tartani, hogy ezek az adatok tájékoztató jellegűek és csakis a gyári üzemanyagrendszerű autókra vonatkoznak. Ha valamikor már cserélték az üzemanyagrendszer komponenseit, előfordulhat, hogy mégiscsak érzékenyen reagál az új benzinre. Mik is lehetnek a problémák? A magasabb alkoholtartalom miatt az E10 szállítás, átfejtés közben több nedvességet vehet fel, mint a korábbi 95-ös benzin, ezáltal a korrózió veszélye is magasabb az olyan üzemanyagrendszerekben, ahol nem rozsdamentes fém alkatrészekkel is találkozik.

E10 üzemanyag opel astra g 1998

Nagyobb az etanol százalék na bumm kisebb hőt termel a motor, csökken egy picit a motor teljesítmény belefér az amúgy is túl húzott motoroknál. A hatszázalék etanol nem okoz kárt vagyis igen mivel a kutak tartályából az autók tartályából a párát összegyűjtik így égéskor a vízpára a kipufogón távozik, városi használat során a kipufogóban felgyülemlik belülről korróziót okozva. Karburátoros autóknál esetleg kisebb rángatások előfordulhatnak mivel az alkohol vékonyabb tehet egy adott keresztmetszeten több tódul át így egy fúvókacserével kiküszöbölhető a probléma. Az injektoros autóknál mivel több értékből számolja a komputer a befecskendezési időt, és széles sávon dolgoznak gond nélkül működnek. Az 1996 ban gyártott nissan 1, 6 os motor simán veszi az akadályt. A 2004 es évjáratú suzuki ignis 1, 3 vvt 60-40% benzin etanol keverékkel minden gond nélkül működött míg etanolt lehetett tankolni a kutakon. 1989-es Mitsu Lancerem van. A weboldal szerint kompaqtibilis az e10-el. Gyakorlatban meg fuldoklik tőle mint kezdő kurva a mélytorkostól... viszont az omv100-asal meg megy mint a mérgezett egér szépen tisztán gyorsan és kevesebbel is beéri belőle.

e10 üzemanyag opel astra g dimenzije vozila

E10 üzemanyag opel astra g 1 7 diesel

Ezzel együtt okozhatja azok műanyag és gumi alkatrészeinek idő előtti öregedését, kiszáradását, melyek kevésbé bírják jól az alkohol kémiai behatásait. Az alkohol tisztító hatása miatt az üzemanyag-rendszerben való lerakódásokat is feloldhatja, melyektől a rendszer eltömődhet, ami indítási problémákhoz vezethet. Nem azonnali hibajelenségre kell számítani, több tanknyi üzemanyag is elfogyhat, mire bármit észlelnénk. Az üzemanyagrendszerben okozott korrózió, műanyagalkatrész-fáradás is hosszabb folyamat, amit nem lesz majd egyszerű bizonyítani, hogy valóban az új benzin okozott-e. Az E10 alapvetően a véges kőolaj készletek idejét hivatott valamelyest kinyújtani, a magasabb növényi alapú alkoholtartalom pedig a károsanyag-kibocsátásra is jó hatással van, kérdés, hogy a mezőgazdaságra miként lesz. Ha félsz, hogy a te autódra veszélyt jelent-e, nézz utána az említett adatbázisokban, pár percnél nem tart tovább. A régi típusoknál ez fontosabb kérdés, de '90-es gyártás után jellemzően nincs gond, a Swift szó nélkül bírja, egy Felíciával már lehetnek gondok, de minden modellfüggő, járjunk utána!

() Miért jó nekünk a magasabb etanol-tartalom? Két okból is: egyrészt felhasználása lassítja a kőolajkészletek kiaknázását, másrészt szén-dioxidot megkötő terményekből állítják elő, azaz a kőolajszármazékokkal ellentétben elvi síkon nem növelik az üvegházhatást (persze de, mert azért elő is kell őket állítani). Mivel a megújuló forrásból, például akár terménykukoricából is előállítható etanol olcsóbb, mint a benzin, ezért aztán az üzemanyaggyártók "élnek a lehetőséggel", jellemzően a maximális etanol-arányt alkalmazzák üzemanyagjaiknál. ()

e10 üzemanyag opel astra g 1 2

E10 üzemanyag opel astra g nawilebi

Ha még mindig parázol az új 95-ös benzintől, akkor csekkold le az oldalt. Mint azt bizonyára már mindenki tudja, 2020. január 1-jén megnőtt a benzinbe és dízelbe keverendő biokomponensek legkisebb mértéke a magyarországi töltőállomásokon. Idehaza kisebb pánik tört ki az autósok körében, amikor kiderült, hogy az E10-es matricával jelzett üzemanyag hosszú távon kinyírhatja az öregebb benzines motorokat. Három magyar fiatalember úgy döntött, hogy összedob egy magyar nyelvű weboldalt, amit felkeresve bárki leellenőrizheti ingyenen, hogy a kocsija kompatibilis-e az E10-es benzinnel. A három derék programozó (név szerint Magyar Zoltán, Szendi-Varga János és Vigh Zoltán) az ünnepek alatt döntött úgy, hogy két bejgli elfogyasztása közben létrehoznak egy E10 ellenőrző oldalt. Ilyen típusú oldalból létezik egy német nyelvű is egyébként, de én amondó vagyok, hogy használjuk inkább a magyart, ha már ez a három srác beleölt 4-5 napot a weboldal elkészítésébe. Vigh Zoltán elárulta, hogy 37 ezer autó adatát töltötték fel az adatbázisba, ami nem kevés, ellenben nagyon sok, ez is jelzi, hogy a programozók komolyan vették a dolgot, alapos munkát végeztek.

Megváltozott a 95-ös benzin, nem minden autó tűrheti szó nélkül Alaposan felbolygatta az autós világot az új benzin, melyet január 1-jével vezettek be Magyarországon is, miután az EU szabályozásai alapján minimum 10% bioetanolt, vagy etil-alkoholt kell tartalmaznia a 95-ös oktánszámú benzinnek. A decemberben kiadott hír után az autósokban jelentős mértékű aggodalom lett úrrá, mivel tudni lehetett, hogy az új benzin kétszer olyan magas alkoholtartalma miatt veszélybe kerülhet az autók motorja. Ne pánikoljunk, ez azért erős túlzás! Az viszont tény, hogy lehet hatással az üzemanyagrendszerre. A hír után jelentősen megemelkedett a prémium üzemanyag utáni kereslet, mivel azokat nem érinti a szabályozás, továbbra is marad E5 jelölésű, vagyis legfeljebb 5% etil-alkohol tartalmú, míg az új 95-öst már E10 matricával találjuk minden hazai benzinkúton év eleje óta. A 95-ös töltőoszlopán kell figyelnünk az apró kerek jelzést, ez a bioetanol tartalmat jelöli százalékban, január óta kétszer olyan magas a hagyományos benzinben Az autók kompatibilitása óriási kérdés, a hazai autópark magasabb mint 14 éves átlagéletkorát tekintve az autók évjáratában igencsak nagy a szórás.

Azt azonban fontos tudni, hogy az adatok tájékoztató jellegűek. Maga a keresés mindössze négy lépésből áll. Először is ki kell keresned a neked megfelelő márka nevét, majd ki kell választanod azt a modellt, amit használsz. Ha ezzel megvagy, akkor már csak annyit kell tenned, hogy megadod a kocsid évjáratát, aztán rányomsz a SZŰRÉS feliratú gombra. Nekem egy 2006-os, 1, 8-as Toyota Avensisem van, így nyugodtan tankolhatok a kocsimba E10-es benzint (ezt korábban a fentebb már említett német nyelvű kereső is megerősítette). Én csak ajánlani tudom az oldalt, a kezelőfelület nagyon letisztult, pikk-pakk kiderítheted, hogy hosszú távon is összebarátkozhatsz-e az E10-es benzinnel, vagy sem.

E10 üzemanyag opel astra g elado

A Golf IV és Golf IV Variant esetén a 2001-2004 között gyártott autókkal kell vigyázni a népszerű 1. 6 FSI motorokkal szerelt változatoknál. Ugyanez a motor a Bora és Touran modelleknél is problémás lehet, de az 1, 4-es FSI Polók, 1, 4 szívó Lupók és 2, 0 literes FSI motorral szerelt Golf és Touran modellek is érintettek lehetnek. Érdekes részlet, hogy a Skodák esetében a gyártó szerint az 1, 3-as Felícián kívül mindegyik bírja, és az is csak egy apró feljavítást igényelhet. Gondot okozhat az 1. 6 FSI Golfoknál, de az 1, 4-es és a 2, 0 literes is mutathat tüneteket Az ACEA listája elég jól átlátható, de pár magyar fejlesztőnek köszönhetően csöppet egyszerűbb dolgunk is akad. Fejlesztettek hozzá egy pofonegyszerű weboldalt, mely teljesen költségmentesen használható. A oldal egy pár soros kereső, mely alapvetően az ACEA által is közzétett adatbázisra épül, vagyis több mint 35 000 modell található meg benne. Nem kell nekünk böngészni az információhalmazban, egyszerűen kiválasztjuk egy listából a márkát, a modellt és az évjáratot, majd egy kattintásra egyértelmű találati listát kapunk.

  1. Virslis leveles tészta street kitchen
  2. E10 üzemanyag opel astra g nawilebi
  3. Mit jelent a bb krém
  4. Pofoncsata teljes film magyarul videa
  5. Marcel Proust: Az eltünt idő nyomában I. - Swann | bookline
  6. Eli könyve letöltés ingyen magyarul yarul torrentel
  7. Kárpótolná részvényeseit az OTP - Az én pénzem
  8. Samsung Galaxy S8 Plus vélemények | Technikai leírás | Fórum - mobilplacc.hu
  9. Dr house 6 évad online
  10. Bontó győr moson sopron megye elado hazak
  11. Nem Bejelentett Munka Budapest
e10 üzemanyag opel astra g elado

Főleg a motorosok lesznek bajban, mert jellemzően mi használunk a téli időszakban hónapokra leállított, keveset futott de koros gépeket, főleg a chopperesek. Egyébként mivel a bioetanol olcsóbb mint a benzin, változatlan ár esetén szerintem ez csalásnak és üzemanyag hamisításnak is felfogható. Akkor volt olcsóbb az etanol, mikor a Közel-kelet forrongott és felment az olajár. Jelenleg a kőolajból finomított benzin előállítása sokkal olcsóbb (kb. 150 forint/liter), mint a kukorica-etanolé (200 forint/liter). A jövedéki adó és ÁFA mértéke azonos mindkettőnél. "terménykukoricából is előállítható etanol olcsóbb, mint a benzin" nem igaz, drágább, ha olcsóbb lenne, önként állnának át, nem hatósági nyomásra (verseny van, telített a piac). A legtöbb benzinkúton a földalatti tárolótartályok száma adott, nem olyan egyszerű plusz egy tartályt telepíteni, plusz beruházás, ezért nincs E5. Az OMV-nél pl az E10 is tartalmaz ETBE-t, nyáron a gőznyomás miatt többet, így nem az 10% etanol, kevesebb. Üdv!