Miskolc Megyei Kórház Sebészet Orvosai

De lehet, hogy végigcsinálja egy orvos is. Komoly személyzet van jelen, műtősök, altatóorvos. Egy két napon belül hazamehet a laparoszkópiával műtött beteg. Mennyi idő a teljes gyógyulás? Nem biztos, hogy két napon belül hazamegy, mint említettem, vannak a rutinműtétek és vannak azért komplikáltabb esetek is. Most már van, hogy vastagbél- vagy gyomor-, májműtéteket is laparoszkópiával végzünk. Ezek a betegek nem mehetnek haza két nap után, 5-7 napig az intézményben kell hogy maradjanak. Igyekszünk a betegeket a legrövidebb ideig bent tartani, otthon a gyógyulás is könnyebb. Komoly szakmai döntés, hogy mikor engedhető haza a beteg. Az epeműtét után, ha másnap hazamehet is, kell azért két-három hét a teljes regenerálódásig. Mióta ismert Magyarországon a laparoszkópos műtét? A '80-as évekre tehető. 1982-ben végezték az első epehólyagműtétet. Ez volt a nagy sebészeti forradalom, futótűzként terjedt. A világban 1985-ben már vastagbélműtétet is végeztek ezzel a módszerrel. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház sebészetén mi 2002-ben végeztünk először laparoszkópiás nagy műtétet, vastagbélműtétet.

Csak három kicsi metszés | BOON

pick szeged kézilabda élő közvetítés ma

Orvosaink

Változó. Vannak rutinműtétek. Hogy maradjunk a példánál, az nem mondhatja magát sebésznek, aki nem végez epehólyag-eltávolítást. Maga a beavatkozás, ha nincs semmi komplikáció, húsz perc a bőrmetszéstől a bőrvarratig. Nyilván az altatás, felébresztés még plusz idő. Sokszor a család azért aggódik, hogy milyen sokáig van a műtőben a beteg, de nem biztos, hogy végig operálják, idő kell az ébresztéshez is. Még megfigyelik az őrzőben a beteget. Tehát nem kell aggódni, ha régen felvitték a beteget a műtőbe. Persze vannak esetek, például egy gennyes epehólyag esetén, hogy betör a májba, ez már másfél-két órás műtét is lehet. A sebésznek bizony megterhelőbb, mint a nyitott műtét, a betegnek azonban nagy előny. Lehet, hogy két nap múlva haza is mehet. Volt már arra is példa, hogy komplikáció esetén nyitott műtétre váltottunk. Ezt a beteg sajnos megszenvedi, hiszen hosszabb lesz a gyógyulási idő. Amikor órákon át műtenek valakit, egyetlen orvos végzi végig a műtétet? Segítség mindig van a műtőben.

Rendelések

A címbeli kérdésre dr. Bezsilla János tisztázta: a sebészetre nem kell beutaló. Problémájával, természetesen amennyiben nem sürgős műtétről van szó, bárki beutaló nélkül is felkeresheti a sebészeti szakrendelést. Ehhez nem kell időpontot kérni. Ha kölcsönös a szimpátia az éppen ott rendelő orvossal, a továbbiakat (vizsgálatok, előjegyzés) ő intézi. Ha valakinek van kiválasztott orvosa (műtötte már őt vagy családtagját, név szerint ajánlották), tőle kell időpontot kérni a vizsgálatra, ennek során kiderül, fel tudja-e vállalni vagy pedig mást ajánl maga helyett.

Sebészeti Szakrendelés | B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház

B. A. Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

  • Rejtő Jenő - A 14 karátos autó /Színes képregény | 9789639833685
  • Kis hableány teljes mese magyarul
  • Sebészeti Szakrendelés | B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház
  • Dr bacsa judit fül orr gégész ger
  • Rendelések

Emlősebészeti Szakrendelés Cím: 3526 Miskolc Szentpéteri k. 72-76. Onkosebészeti tömb 1. ajtó Előjegyzés szükséges: Nem Nyitvatartási idő: hétfő: 8:00-14:00 kedd: csütörtök: I. Sebészeti Szakrendelés Fsz. szerda: péntek: II. Sebészeti Szakrendelés 2. ajtó III. Sebészeti Szakrendelés 3. ajtó 11:00-14:00 8:00-11:00

  1. Harry fogoly és az azkabani potter et les reliques
  2. 14 éves lánynak karácsonyi ajándék
  3. Történelem 8 osztály témazáró feladatlapok megoldással
  4. Audi a4 b5 avant alkatrészek