2018 Éves Megyei Matrica Érvényessége

  1. 2018 éves megyei matrica érvényessége 2020

Az érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén az érvényesség kezdete minden esetben a vásárlás időpontja. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

2018 éves megyei matrica érvényessége 2020

Makro / Külgazdaság Szép pénzt keresett az állam az autósokon Privátbanká | 2017. január 2. 08:53 Több mint 63 milliárd forint folyt be az autópálya matricák értékesítéséből tavaly az elővételekkel együtt. Mától megy a büntetés a feledékeny autósoknak Privátbanká | 2016. február 1. 07:55 Hétfő nulla órától már jó esélyük van az autósoknak arra, hogy megbüntetik őket, ha fizetős útszakaszokra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat. Jövő héten szünetel az útdíjrendszer Privátbanká | 2015. május 29. 10:53 Június 6-án, éjjel 11 órától, június 7-én vasárnap hajnali 4 óráig karbantartás miatt lesz üzemszünet az elektronikus útdíjszedési rendszerben. Adó Túlterhelt utak, brutális szombati dugók - kellett ez nekünk? Privátbanká | 2015. február 11. 13:13 Furcsa eltérést mutatnak a kormány és egy forgalomszámláló cég adatai. Az illetékes minisztérium szerint nem nőtt a forgalom az alternatív útvonalakon, egy friss jelentés viszont durván mást mutat. Így kaphatod vissza a megyei matrica árát Privátbanká | 2015. január 30.

Bár január 31-én éjfélkor járnak csak le a 2018-as megyei és éves autópálya-matricák, de az idei évre érvényesek már megvásárolhatóak. Az év során várható gyakori utazások alapján azt is kiszámolhatjuk, hogy mi éri meg a legjobban. Továbbra is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha bliccelünk véletlenül elfelejtünk autópálya-matricát vásárolni, és fizetős szakaszra hajtunk fel – 30 napon belül a D1, D2 kategóriákra 14 875 forint, 60 napon túl fizetve pedig 59 500 forint a büntetés. Így talán nem kérdés, hogy nagyon is megéri megvenni a pályamatricát. Amennyiben egyetlen szakaszt használunk csak, úgy nem jelent különösebb fejtörést, hogy melyik megyei matricát válasszuk. Ha azonban több szakaszt is igénybe veszünk, akkor jön a matek, mivel egy adott megye fizetős útjára érvényes matricával igazoltan használjuk az autópályát a határos megyék irányába eső első lehajtóig. Vagyis, ha tudjuk, merre visz az utunk az évben és spórolni, de legalábbis költségminimalizálni szeretnénk, akkor remek segítség a matricakalkulátor, amely néhány kattintás és adat után optimális megyei matrica-összeállítást javasol nekünk.

30. 12:52 Közlekedés Holnap lejárnak az éves matricák A 2016-ban vásárolt éves – megyei és országos – matricák érvényessége 2017 január 31-én éjfélkor lejár. 2017. 07:35 OBU City – All in one for you! Autósoknak: 6 tipp, amivel spórolhat a fenntartási költségeken Míg tavaly decemberben a kötelező biztosítás évfordulója, addig idén januárban az éves matricavásárlás, és az év közben jelentkező egyéb autós kiadások tudatos tervezése kínál újabb megtakarítási lehetőségeket. 2017. 10:53 Elkezdett ketyegni az autópályamatrica-határidő Már csak pár nap, és lejárnak a tavalyi éves jogosultságok. 2017. 16. 14:06 Jöhet az eseti autópálya-matrica? A mostani legolcsóbb, heti (tíznapos) matricával szemben vélhetően sokan választanák az egyszeri használati díjat. 2017. 03. 10:07 Gazdaság Vitték a 2017-es matricákat karácsonykor, mint a cukrot Decemberben 1, 1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló országos és megyei sztrádabérleteket – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium először 2016-ban tette lehetővé az autósoknak, hogy elővételben vásárolják meg a következő évre érvényes e-matricájukat. A statisztikákból kiderül, hogy tavaly jóval többen éltek ezzel a lehetőséggel, hiszen összesen mintegy 121 ezer jogosultság kelt el elővételben, ami 59, 2 százalékos növekedés az előző évhez képest. A bevétel közel 2, 1 milliárd forint volt. Az értékesítési adatok erőteljes növekedése 2018 első három hetében is folytatódott. Az előértékesítési időszakkal együtt eddig összesen közel 1, 23 millió 2018-as jogosultságot vásároltak az autósok, míg egy évvel korábban ez az adat 1, 076 millió volt. Ez 14, 3 százalékos növekedésnek felel meg. "Minden arra utal, hogy az e-matrica értékesítési adatok növekedési üteme 2018-ban tovább fokozódhat. Ennek oka, hogy az emberek többet autóznak, nő az új autók értékesítése és az áruforgalom is. A matrica-értékesítés felfutása egyértelmű jele a magyar gazdaság növekedésének, hiszen az ország gazdasági teljesítménye, ezen belül is az ipari termelés volumene erős, mintegy 80 százalékos korrelációt mutat az útdíjbevételek alakulásával.

Az elmúlt évek adócsökkentési intézkedéseinek tapasztalataiból kiindulva nem tartunk attól, hogy a bevezetett intézkedések hatására az e-matrica bevételek csökkennének. Épp ellenkezőleg, arra számítunk, hogy nőni fognak, emellett pedig az útdíjfizetés társadalmi megítélése sokkal jobb lesz, ami az egyik legfontosabb szempont számunkra" – tette hozzá. Fontos kiemelni, hogy 2018. január 1-én megváltoztak a nagycsaládos kedvezmény igénybe vételének szabályai is. A korábbiakkal ellentétben ugyanis már a három gyermekes családok is élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy D2 díjkategóriába tartozó járművükre a jóval alacsonyabb árú D1 díjkategóriájú jogosultságot vásárolják meg. " 2018 a családok éve. Politikájának középpontjába a kormány idén olyan intézkedéseket állít, amelyekkel nagyban segíti a családok boldogulását. Ezek sorába tartozik a nagycsaládos kedvezményt igénybe vehetők körének kiszélesítése is " – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. A rovat támogatója a Nemzeti Útdíjdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

2018 éves megyei matrica érvényessége 11

Egyre több pénzt fizetnek az autósok a hazai díjköteles útrendszer használatáért. A tavalyi év rekordbevételt hozott, ugyanis – 2015-ben 57, 69 milliárd forint folyt be a kasszába, – 2016-ban 62, 97 milliárd forint, – 2017-ben már 67, 56 milliárd forint. Darabra tavaly 13, 9 millió úthasználati jogosultságot értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ), ami 7, 8 százalékos növekedés. Valamennyi e-matrica típusból több kelt el 2017-ben, mint egy évvel korábban, ezek közül is átlagon felüli növekedést produkált az éves matrica (plusz 12, 2 százalék) és a megyei jogosultság (plusz 13, 65 százalék). Szárnyalt az e-matricák eladása, a 2015. január 1-jén bevezetett típusból 2017-ben mintegy 1, 73 millió darab fogyott, 208 ezerrel több, mint 2016-ban. "Az éves és a megyei e-matricák értékesítési darabszámainak erőteljes növekedéséből arra következtetünk, hogy a járművezetők az elmúlt években tudatosabbá váltak, miközben egyre inkább tisztában vannak lehetőségeikkel a díjköteles úthálózat használatáról.

Közülük az éves és a megyei jogosultságot érdemes kiemelni, hiszen ezeknél átlagon felüli emelkedés tapasztalható. Előbbiből mintegy 12, 2, utóbbiból 13, 65 százalékkal vásároltak többet az autósok. Külön figyelmet érdemel a megyei e-matricák iránti kereslet jelentős emelkedése. A 2015. január 1-én bevezetett típusból 2017-ben mintegy 1, 73 millió darab fogyott, 208 ezerrel több, mint 2016-ban. Nincs változás a megyék sorrendjében: továbbra is a Pest megyei matrica a legkelendőbb közel 1 milliós darabszámmal, ezt követi a Fejér (185 ezer) és a Győr-Moson-Sopron (124 ezer) megyei változat. " Az éves és a megyei e-matricák értékesítési darabszámainak erőteljes növekedéséből arra következtetünk, hogy a járművezetők az elmúlt években tudatosabbá váltak, miközben egyre inkább tisztában vannak lehetőségeikkel a díjköteles úthálózat használatát illetően. Az adatokból az is egyértelműen kiderül, hogy a három évvel ezelőtt bevezetett megyei jogosultság sikeres termék, és egyre többen használják ki az általa nyújtott előnyöket " – mondta Bartal Tamás, a NÚSZ igazgatóságának elnöke, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Kiemelkedő a tíz napos országos és az éves megyei vignetták népszerűsége: ezek eladása több mint a duplájára emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Pörgött a matrica elővásárlás isAz elővásárlási időszaknak és az ünnepek kapcsán szervezett utazásoknak köszönhetően a december évek óta az egyik legnépszerűbb hónap a matricavásárlók körében. Ilyenkor sokan már a következő évre érvényes megyei matricákat veszik a mobilon keresztül, élve az elővásárlási lehetőséggel. Elővásárlásra először 2016-ban volt lehetőség és azóta rohamosan nő a kereslet ebben az időszakban. A 2017-es számokhoz képest 2018-ban 174 százalékkal több éves matricát, kicsivel több mint 10 ezer darabot vásároltak meg a következő évre előre. Az éves matricák mellett a tíz napos volt a legkelendőbb matrica a 2018-as elővásárlási időszak ideje alatt, ami elsősorban az ünnepek körüli rokonlátogatásokkal és egyéb utazásokkal magyarázható. Új útszakaszokAz idei év elején a matricák típusait és díjaikat érintően nincs változás – továbbra is az eddig ismert vignetták vásárolhatók meg, amiknek a díjai nem változtak 2018-hoz képest.

A rendszer minden internetes fizetésre alkalmas bankkártyát elfogad. Sikeres fizetés után az autópálya-matrica érvényesítése azonnal megtörténik Átutalásos fizetés Az átutalásos fizetési mód főleg a flottával rendelkező ügyfelek számára előnyös, akik egyszerre több matricát vásárolnak, és a bankkártyájuk napi limitje nem engedi meg a díjak bankkártyával való kifizetését. Mivel utalás esetén a matrica érvényesítése nem az elindított utalás időpontjában, hanem az összeg számlánkra való beérkezéseskor történik, kérjük, vegye figyelembe az utalás átfutási idejét. Vásárlás utáni teendő A sikeres vásárlást követően küldünk egy visszaigazoló e-mailt az ön által megadott címre, amely tartalmazza a vásárlás adatait. Ezt nyomtassa ki, és tartsa a járműben, hiszen ezzel igazolhatja jogosultságát az autópálya használatára. Ez fontos, mert ennek a dokumentumnak a hiányában nem tudja igazolni, hogy az adott pálya használatához Önnek joga van. Ha számlát szeretne kérni a vásárlásról A matrica kiválasztásakor jelölje be, hogy szeretne számlát, és adja meg a kívánt számlázási címet.

  • Megyei matrica | hvg.hu
  • Gyorsabban felelősségre vonhatják a szabályszegő végrehatókat | Ügyvédfórum - 2019.09.05
  • Ötven nappal hosszabb a nyár Magyarországon, mint a hetvenes években volt egy új kutatás szerint
  1. Indesit mosógép nem kapcsol be a 1
  2. Szombathely 11 es huszár ut library on line